Het Stille Pand

beeld

klank

woord

Cel Overberghe

BERICHTEN

Beeldend kunstenaar en jazzmuzikant Cel Overberghe (79) begeeft zich nu ook op het pad van de poëzie. Zijn eerste dichtbundel ‘Berichten’ (2016) verschijnt weldra bij uitgeverij Free Musketeers.

Cel Overberghe is een man met veel talenten. “Mijn eerste liefde is de schilderkunst, mijn tweede de muziek en sinds enige tijd is daar de poëzie bijgekomen”, vertelt de allround kunstenaar. Hij woont in Antwerpen, maar heeft in Brecht zijn tweede stek gevonden.“Ik schrijf al enkele jaren poëtische teksten, maar kwam nooit eerder op het idee om ze te bundelen en uit te geven. Op aanraden van dichter Jos Daelman en van mijn vriendin Ann Vandenplas waagde ik toch de stap en vond uitgeverij Free Musketeers bereid een selectie van 91 gedichten uit te geven”, legt de schrijver uit.

In zijn dichtkunst laat Cel Overberghe zich inspireren door wat zich dagelijks rond hem afspeelt. Hoewel hij het experiment niet schuwt, drukt hij zich steeds uit in een vlotte en leesbare taal. “Ik laat me in mijn kunst leiden door mijn intuïtie, mijn gevoel. Nu ik poëzie schrijf, is dat niet anders. Het enige verschil met vroeger is dat ik nu de taal als materie gebruik om mijn verbondenheid met de natuur en het beleven van de liefde uit te drukken. Mijn gedichten zijn nu eens ernstig, dan weer zitten ze vol passie, erotiek, humor en sarcasme”, legt hij uit.


© foto & tekst Jan Vorsselmans (Nieuwsblad 03/06/2016)


“ Berichten “ is de neerslag van wat er zich dagelijks om mij heen afspeelt. Alhoewel niet afkerig van het experiment, tracht ik mij in een leesbare taal uit te drukken.

Belangrijke facetten van mijn belangstelling zijn liefde en erotiek in een mix van passie en humor. Net als verf op een doek of het geluid van een instrument, is tekst een kneedbare materie die ik naar mijn hand wil zetten.

Ondanks de oververzadigde markt, tracht ik, met mijn poëtisch commentaar, “ Berichten “ op de lezer los te laten.


Uitgeverij Free Musketeers   -   ISBN 9789048439874

http://www.freemusketeers.nl


‘Berichten’ door Cel Overberghe ligt in de boekhandel, maar kan ook via mail besteld worden bij de auteur

celoverberghe@gmail.com of telefonisch 0032 468 196 043.


Cel Overberghe laat zich vaak inspireren door de natuur