
HSP
Cel Overberghe poëzie
HAHA… GIJ DENKT DAT GE PICASSO ZIJT ZEKER Herinneringen Mijn levensverhaal als introductie. Ik ben aan “Haha… gij denkt dat ge Picasso zijt zeker…” beginnen schrijven toen mijn vrouw haar ziekte als Alzheimer werd bestempeld. Het geheugen is zowat de hoofdpersoon. Het begint lichtvoetig over mijn jeugd, mijn huwelijk, mijn werk en evolueert naar het verdict toe: Alzheimer.
WINTERSPROETEN Wintersproeten is een metafoor voor ouderdom, zoals “zomersproeten” dat is voor de jeugd. Ouderdom en eenzaamheid worden met de nodige humor benaderd en de nodige humor vormt een dam tegen mogelijke tranerigheid. Ook de maatschappijkritiek, afgewisselkd met wat erotiek, komt weer aan bod in deze derde bundel.
BERICHTEN Berichten is een neerslag van wat er zich dagelijks om mij heen afspeelt. Alhoewel niet afkeringvan het experiment, tracht ik mij in een leesbare taal uit te drukken. Belangrijke facetten van mijn belangstelling zijn liefde en erotiek in een mix van passie en humor. Net als verf op een doek of het geluid van een instrument, is tekst een kneedbare materie die ik naar mijn hand wil zetten.
WOORDENAAR & LETTERLIJK In deze bundel is zijn taal vlotter en de onderwerpen even verscheiden als voordien. Het is als een zwemvijver waarin het heerlijk zwemmen is. Met ware woordlust gaat hij op zoek naar letterlijken die soms uit de kast vallen.