Het Stille Pand

Roland Van Hecke

galeries

textielkunst

archief

ROLAND VAN HECKE

Roland Van Hecke (° 11 juli 1954) is afkomstig van Dendermonde. Hij woonde jarenlang in Boom - waarmee hij overigens nog steeds een hechte band heeft - maar verwierf inmiddels een vaste stek in Antwerpen.

 

Veertien jaar Academie in Dendermonde, Gent en Antwerpen hebben hem een stevige artistieke basis meegegeven in tekenen, schilderen en juweelontwerp. Studies decoratie, zijdeschilderen en patronen, ja zelfs praalwagen-ontwerp waren welkom om de creatieve honger van deze kunstenaar te stillen.

 

Met frisse en gedurfde tinten, maar steeds met evenwichtig kleurgevoel, tekent de kunstenaar alles wat hem aangrijpt. Naast zuiver figuratieve landschappen, blijkt uit een aantal tekeningen en pastels ook een kritische belangstelling voor eigentijdse thema’s zoals het milieu.


Sinds hij in Antwerpen woont, is zijn interesse verschoven naar het abstracte. Hij confronteert het publiek met vlakken en ruimtewerking, evenwicht van lijn en verdeling, afwisseling van en spelen met kleur. Zijn werk getuigt van een gevoelsmatige betrokkenheid en poëtische inslag.


Wie oog heeft voor het landschap en vreemde culturen, en bovendien ook nog sociaal bewogen is, zal het werk van Roland Van Hecke zeker weten te waarderen.


contact

 

Roland Van Hecke

© foto: André Bongers

Het Stille Pand

de bewoners

galeries

textielkunst

archief